Anmälan till Gotland Runt öppnar 10 december kl 12

Det känns fantastiskt att kunna kommunicera att anmälan till Gotland Runt 2021 öppnar den 10 december. Se till att bli en av de max 200 båtar som startar i Stockholm den 4 juli nästa sommar genom att anmäla dig redan nu.

Som vi alla vet så ställdes 2020-års upplaga av Gotland Runt in på grund av Covid-19. Tävlingsledningen hälsar att förberedelserna inför Gotland Runt 2021 är i full gång och lärdomarna från årets regattor är många.

”Vi är jobbar efter flertalet alternativ med en tydlig målsättning – att på ett eller annat sätt genomföra en kappsegling runt Gotland nästa sommar”, säger Håkan Andersson, tävlingsledare för Gotland Runt.

Det finns massor med spännande saker att berätta om Gotland Runt 2021. Den enskilt största förändringen är att KSSS jobbar hårt med en ny plats på starthamnen, från Skeppsholmen till Djurgården. Syftet med detta är att få till ett bättre lämpat evenemangsområde men också att förlänga användningen av hamnen och på så sätt får ett mer hållbart event. Mer information om detta följer.

Vidare jobbar vi vidare med ett uppdaterat tracking och live-resultatsystem. Många, inklusive vi själva, var inte nöjda med lösningen som vi testade 2019, varför vi jobbar vidare med frågan kring liverapportering och hoppas att kunna presentera en ny lösning inom kort.

Anmäl er och håll er gärna uppdaterade via Gotland Runts hemsida eller våra sociala mediekanaler.

Vi ses på vattnet 2021!

Iohn Ryott
KSSS informationskommitté