KSSS första klubbmästare i e-segling korad

Redan tidigt i våras tog KSSS ett initiativ kring e-segling och genomförde ett flertal kappseglingar i diverse klasser fram till sommaren. Under sommaren anslöt även SSF till denna digitala trend och arrangerade ett uppskattat svenskt mästerskap. Nu var det då slutligen dags för KSSS att även arrangera ett klubbmästerskap för sina medlemmar. Ett drygt 50-tal seglare deltog i två kvalregattor över 2 veckor och de bästa 16 kvalade till finalen. Därtill erbjöds ett rafflande ”sista chansen” race på finalkvällen där ytterligare 4 platser kunde säkras till finalen.

Slutligen var det finaldags, 20 båtar på startlinjen, seglingar i J70-båtar och på ett flertal olika banor på exotiska platser i världen, från San Franscico, Åhus till Dubai och i varierande vindar. I finalen hittade man riktiga seglaress såsom Björne Hansen, Mathias Hermansson, och Julius Hallström. Därtill fanns det ett flertal yngre talanger såsom Philip Lindblad och Marius Graudums.

Finalen gjordes upp över 3 individuella race där inget fick räknas bort. En jämn serie är alltid bra och det förstod inte minst Julius Hallström som med den imponerade serien med 2, 1, 3 vann KSSS Klubbmästerskap med endast 6 poäng. Rimligt tätt därefter kom Christian Harding på en silverplats på 11 poäng och på en 3:e plats tog sig Patrik Salén in på 13 poäng.

- Det var särskilt kul att få leverera ett första Klubbmästerskap i e-segling 2020, då det sammanfaller med klubbens 190 års jubileum. Vi har strävat efter att fira vår klubb på olika sätt under året och det kändes kul att avrunda jubileumsåret med en digital medlemshändelse liksom denna. Vi gratulerar Julius till en snygg och tydlig seger och ser fram emot att återse alla e-seglare under vintersäsongen. säger Patrik Salén, ordförande för KSSS.

Nu är vintern här och då är e-seglingen särskilt aktiv, inte minst i Norden. KSSS två främsta e-seglingsentusiaster tillika tävlingsledare, Gustaf Dyrssen och Christian Harding, har redan dragit igång ett initiativ till en ”Christmas Cup” i Americas Cup klassen AC75. Den seglas över 3 kvällar i slutet av december, för att matcha de faktiska tävlingarna i Nya Zeeland. Därefter kommer SSF att leverera ett nytt svenskt mästerskap under de första vintermånaderna och även KSSS kommer fortsätta skapa e-kappseglingar under vinter.

För er som är intresserade att vara med, ladda ned appen ”Virtual Regatta Inshore” och sök sedan tex upp Facebook gruppen ”KSSS e-segling”: