Vårens regattaprogram påverkas av Coronaviruset

KSSS jobbar vidare med siktet att våra medlemmar och besökare skall få komma ut på havet trots prövande tider. Men med anledning av det gällande förbudet kring allmänna sammankomster med fler än 50 personer och Folkhälsomyndighetens rekommendation att undvika onödiga resor tvingas vi nu att ställa in vissa av klubbens tävlingar under våren.

Det är en prövande tid för oss alla på olika sätt. Vi på KSSS vill bidra till att minska takten av smittspridningen av coronaviruset, men samtidigt erbjuda idrott och aktiviteter på och vid havet på ett säkert sätt. Utifrån detta perspektiv jobbar vi vidare för att så många av vårens och sommarens aktiviteter (träningsverksamhet, läger, regattor etc.) ska kunna genomföras med hänsyn taget till gällande råd och rekommendationer.

Baserat på rekommendationen från Folkhälsomyndigheten att undvik onödiga resor ställer vi in kvalet till Youth Sailing Champions League, Rikskval Optimist och GP RS Aero då dessa vänder sig direkt till nationella deltagare. Detta beslut har tagits i samråd med klassförbunden och Svenska Seglarförbundet. Vi kommer också att flytta fram För-VM för 12mR klassen som skulle hållits i samband med Sandhamnsregattan 2020, baserat på samma rekommendation. Denna tävling flyttas fram ett år.

Vi ställer också in vårens första tävlingar Spring Break och KSSS Sprint #1 baserat på gällande förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare.

När det gäller kommande tävlingar är vår plan att ta beslut kring genomförande när det är ca tre veckor kvar till respektive tävling. Detta för att kunna planera enligt inbjudan och ge seglarna en chans att ta ställning till sitt deltagande. I vissa fall kan andra faktorer göra är vi tvungna att ta beslut tidigare.

När det gäller tävlingen Gotland Runt och evenemanget i Stockholm jobbar vi på flera olika spår med syfte att genomföra tävlingen. Vi jobbar också fortsatt på att våra sommarläger skall genomföras som planerat.

Det är en jobbig tid men samtidigt vill vi uppmuntra folk att vara ute i friska luften om det sker på ett säkert sätt. Vi genomför träning under påsken i Saltsjöbaden. Vår gästhamn i Sandhamn håller också öppet.