Sprinthelg på Baggensfjärden.

Årets första Damsprint avgjordes den 11 juni då sex tjejteam från fyra klubbar kämpade på vattnet. Vädret bjöd på varierade vindar och moln men solen tittade fram emellanåt. Vår seglingsledare Carmen med funktionärer lyckades hinna genomföra 15 seglingar under dagen. Det var samtidigt sprintpremiär för KSSS nya startfartyg Incipio och inte minst våra nya drönarmärken. Märkena är verkligen bra för sprint då små justeringar av banan går väldigt snabbt och smidigt att genomföra.

Snabbast på banan var Team Sandra Sandqvist med 8 förstaplaceringar och en andraplacering. Med Sandra seglade Johanna Sommerlund, Malin Tengström, Hanna Hellberg och Andrea Nordqvist. På silverplats kom Sanna Häger med besättning och på brons Sara Edholm.

På söndagen var det öppen Sprint på programmet och extra kul var det att flera av tjejbesättningarna även seglade på söndagen och gav killbesättningarna en rejäl match! 12 team från 8 klubbar kom till start på KSSS Sprint #2. På spel stod en åtråvärd plats på Sprint SM som seglas i höst i Långedrag. Frånlandsvindar gjorde det extra vridigt på Baggen och det gällde att hela tiden titta upp i banan och inte missa nya tryck och vindvrid.

Efter 11 genomförda seglingar tar Göran Bobeck, Erik Lindén, Patrik Erlandsson och Anders Gille hem vinsten och kvalplatsen till SM! Crister Faith-Ell tar silverplatsen efter en fin vinst i finalracet som gav dubbla poäng.
3:a blir Sanna Häger, Karin Bäckström, Klara Häger, Therecia Lindqvist och Cecilia Olsson från Ekerö Båtklubb.

För er som ännu inte har provat sprint och alla ni andra som redan är bitna, varmt välkomna på KSSS Sprint #3 den 4 september!

Resultat damsprint

Resultat KSSS Sprint #2