Americas Cupvinnaren Kyle Langford till Seglarforum

En av Kyles största meriter är utan tvekan vinsten i Americas Cup 2013 med Oracle Team USA. Men det har blivit fler Americas Cup t, Mothsegling i världsklass, Extreme Sailing Series, Volvo Ocean Race och Sail GP efter det. Numera seglar Kyle Langford som vingtrimmer för det Australiensiska SailGP teamet. På torsdag träffar vi honom på stora scenen på båtmässan Allt för sjön under Seglarforum.

Langford växte upp i Lake Macquarie i New South Wales, Australien. Han blev snabbt biten av segling som idrott blev framröstad till Australiens bästa ungdomsseglare 2006 efter att ha vunnit guld i flerskrovsklassen vid Ungdoms VM. Då var starten på framgångssagan ett faktum.

Bara 24 år gammal vann han Americas Cup tillsammans med Oracle Team USA 2013 efter det som beskrivs som ”The biggest comeback of all sports” när man vände ett 8-1 underläge till vinst med 8-9. Langford var den yngsta seglaren i tävlingen.

 

Nu den 9 mars kommer vi att få träffa och höra mer om Kyle på KSSS Seglarforum under Allt för sjön.

Förutom detta kommer vi att höra om Ineos Britannias Americas Cup satsning, det senaste från Ocean Race, programmet Över Atlanten, svenska OS hopp i segling, svenska J-båten Svea och mycket annat.

Gäster

David "Freddie" Carr, Ineos Britannia

Kyle Langford, Australia SailGP Team

Vilma Bobeck, OS-seglare, 49erFX

Johanna Hjertberg, OS satsande seglare, iQFoil

Magnus Woxén, Ocean Race seglare och J-båten Svea

Gurra Krantz, Ocean Race och Americas Cup seglare

Richard Brisius, The Ocean Race

Moderatorer: Stefan Rahm och Cecilia Jonsson

 

Seglarforum, Seglingsinspiration på högsta nivå - Marina scenen i A-hallen kl 17:55 – 19:15