Saltsjöbadsregattan 2023 är avgjord

I helgen seglades Saltsjöbadsregattan på Baggen. Tio 505-jollar, tolv J/70 och 17 stycken OK-jollar samlades för tight racing i fina vindar.

I J/70 klassen imponerade Pär Svärdson, David Jonsson och Mikael Lindqvist som lyckades spika alla sex race. 

- Vi hade bra flyt hela helgen och bra fart i båten efter att vi seglat den några år. Känns som en bra själförtroendeboost inför VM på Garda nästa vecka, säger Micke. 

Vi önskar teamet lycka till, och följer med spänning nästa vecka under VM. 

Fjolårets vinnare i 505-klassen, Peter Bökmark och Martin Persson fick se sig besegrade av Malin Broberg och Johan Röök.

Malin kommenterade efter lördagens seglingar på 505-förbundets Facebook-sida:

-Tio Fivar trivdes i finfina förhållanden på Baggen idag! Sydostlig vind 4-7 m/s och oväntat stabilt. Fyra race på vardera 50 – Så 55 minuter i rapp följd tog ut sin rätt och det var underbart att komma in till after-sail. 

I OK-jolle var det en tight toppstrid där endast 6 poäng skiljde mellan 1-6 platsen. Efter sex race fick Thomas Hansson-Mild kliva högst upp på pallen följt av Urban Nyhammar och Niklas Edler på andra respektive tredje plats. 

Stort grattis till fina prestationer och tack till alla seglare som kom till Saltsjöbaden och bidrog till bra segling hela helgen.

Hela resultatlistan

 

Bilder: Martin Wigforss och Joakim Norlén