Segling med barn till ensamma mammor

Aktivitetskommittén har i helgen genomfört en fullspäckad och fantastiskt trevlig helg ute på Långholmen tillsammans med Fryshusets organisation Barn till ensamma mammor.

Aktivitetskommittén anordnar i slutet av varje sommar en helg vars syfte är at bidra till en mer inbjudande och involverande skärgård för alla. Detta år valde vi organisationen Barn till ensamma mammor vars syfte är att ge socioekonomiskt utsatta mammor och deras barn en möjlighet att testa på Skärgården och dess aktiviteter som medföljer. Lägret som var hölls under helgen 9-10 september, följt av vackert väder och goda vindar perfekt för att testa på segling.   

Från KSSS perspektiv tycker vi det är jätteroligt att få vara med och hjälpa att ge dessa barn möjlighet att delta i fritidsaktiviteter där gemenskap och relationer skapas och vänskapsband knyts.  

Stort tack till Sofie Schwertner och Cornelia Karlsson på Fryshuset, och stort tack till Xerxes Grönlund, Hugo Tollstén, Jacob Wendt och Gustaf Lund Raftell från KSSS som gjorde helgen möjlig.  

- Carl Johan Willdal, Aktivitetskommittén