Mindre plast och skräp i havet!

Under lördagen organiserade träningsgrupperna på KSSS sig för att vara en del av Nordiska Kusträddardagen och städa sin idrottsplats från plast och skräp som annars lätt hamnar i vattnet.

Den 5 maj hölls Nordiska Kusträddardagen av Håll Sverige Rent med syfte samla människor i hela Norden i en gemensam aktion för att rädda haven från skräp och uppmärksamma problemet med marin nedskräpning.

På KSSS i Saltsjöbaden samlades ett stort gäng seglare, tränare och föräldrar för att rensa hamnplaner och strandkanter från skräp och plast under lördag förmiddag.

- Havet är vår idrottsarena och vi måste vara rädda om denna och skapa lite medvetenhet hos oss själva genom att börja med att ta hand om den plats där vi verkar mest. Man måste börja med att gräva lite där vi står, säger Anders Bengtsson, som är ansvarig för KSSS Träningsverksamhet.

- Det blev en perfekt dag alla tog uppdraget på stort allvar och samlade ihop mycket skräp som annars kanske hade blåst i vattnet.  Det var härligt att se, avslutar Anders.