Maxine är nominerad till Helly Hansens ungdomspris

HH ungdomspris är ett nytt årligt pris som delas ut till en ung seglare, ledare eller ett team inom KSSS som går nya vägar för att förbättra sig själv, sina seglaradepter, klubbkompisar eller om man bidrar till klubbens utveckling inom miljö och hållbarhet. Vi ställde fem snabba frågor till Maxine:

1. Om någon som aldrig seglat frågar varför du tycker att det är så kul, vad svarar du då?
Man får vara på vattnet, ta del av naturens krafter och tygla dem. Sen är det också så kul med alla kompisar man seglar med och träffar på tävlingar och hamnplan. Fast man är konkurrenter så är det en väldigt bra sammanhållning och gemenskap.

2. Ditt bästa minne med KSSS?
När jag vann SM för KSSS, men också alla träningsläger vi varit på med klubben där vi haft superroligt!

3. Har du någon förebild inom seglingen?
Ja, jag tycker att Ton Thörn är en stor förebild. Nu när jag satsar mer som tränare vill jag att de jag tränar ska få samma känsla och förtroende för mig som jag hade för Ton när han tränade mig.

4. Vad är dina planer för sommaren 2022?
Det är att fortsätta jobba på KSSS och coacha mer tävlingar och även söka som mästerskapscoach för att kunna vara med i större sammanhang och leda ett lag där.

5. …och 2032?
Hmm… oj! Att jag skulle uppnått de mål som jag har som tränare och gjort de tävlingar som jag vill. Kanske fortsätter jag att utveckla mig som tränare, men också att man är kvar i seglingen och kanske seglar större båtar!

Läs mer och rösta